Uitleg behandelingen

Massagepraktijk | 06 - 30 18 16 19 | info@mindful-touch.nl

Uitleg behandelingen

Full body Massage

De massage gericht op het hele lichaam. (Nek/schouders/rug/armen/benen/ hoofd en evt buik). Verschillende massagetechnieken worden gebruikt.

Rug/nek/schouder massage

Aandacht voor het gebied waar spanning vaak het eerst voelbaar is: je rug, schouders en nek. Verschillende massagetechnieken worden gebruikt.

Voet massage

Aandacht voor  het deel dat behoorlijk wat te verduren heeft. Je legt er dagelijks vaak heel wat kilometers mee af en er wordt vaak te weinig aandacht aan besteed terwijl je voeten juist zo belangrijk zijn! En er zit zoveel emotie in.

Mama massage

Even tijd voor jezelf! Je armen en rug vooral even ontzien en laten tillen! Voornamelijk aandacht voor de rug/nek/schouders en de armen. (Tenzij jij de aandacht uit wil laten gaan naar andere delen van het lichaam).

Zwangerschapsmassage

Vanaf 12 weken! De zwangerschapsmassage in buikligging d.m.v. een speciale zwangerschapstafel. Dit ervaren zwangere vrouwen als zeer ontspannen. Je kunt heerlijk `gewichtloos`liggen. Ik masseer de gebieden waar jij de focus op wilt hebben. Ik masseer alleen de achterkant van het lichaam; rug/nek/schouders, de armen en de benen.

Mindful Massage

Een Mindful massage nodigt je uit om in ’t hier en nu te zijn en te voelen. Het doel van een Mindful massage is bewust zijn en gewaarworden wat er is, in jezelf en om je heen. Het effect van een Mindful massage is ontspanning en bewustwording. Het verbindt dus meer je lichaam en geest.

Intuïtieve massage

Een massagevorm wat extra gericht is op het energetisch aanvoelen waar blokkades en spanningen in het lichaam zitten. Deze massage kan ook zowel lichamelijk als emotioneel processen op gang brengen/openen en je bent helemaal vrij om te onderzoeken en te delen wat er in je gebeurt, maar het helemaal in stilte ervaren is iets wat ook erg kloppend is bij deze massage. Stap in de overgave en land in je lichaam.

Tantrische healing (holistische) massage

‘Ontmoet’ en bevrijd je lichaam en voel. Zak dieper in je lichaam. Voel dat alles erbij hoort. Alles is van jou.
Alles in jouw lichaam mag er zijn, precies zoals het in jou is. Heb je het gevoel dat je controle wilt houden en in de overgave wilt stappen maar niet weet hoe? Dan kan deze vorm van massage ook heel goed bij je passen. Loslaten.. loslaten.. en loslaten.. 🙂

Bijzondere en tedere massage in eventuele combinatie met lichaamswerk zoals passende meditaties, beweging, ademwerk, gespreksvoering, etc. Afgestemd op wat jij nodig hebt, zoek ik aanrakingen die bij jou passen. Veiligheid en respect voor jouw grenzen staan daarbij voorop. Ook kan ik je al masserende begeleiden naar een diepere ademhaling zodat je de ervaring van de massage nog meer kunt toe laten en het door je heen kan laten stromen.

Het kan bijvoorbeeld gaan om een massage van het bekkengebied(onderrug/buik/bekken), massage van het hart gebied, van het keel gebied of bijvoorbeeld je fight/flight spier de psoas of misschien wel een combinatie van meerdere massages. Massage/directe aanraking kan misschien ook al teveel voor je voelen. Dan kunnen we kijken welke weg we kunnen bewandelen om te kijken of er iets kan smelten/ontdooien en we misschien een trajectje kunnen leggen naar het helen van oude pijn, blokkades of dat wat er in jou is.

Dansage® relax

Dansage® verbindt massage, muziek en beweging in een bijzondere en dynamische massagestijl.
– Heeft een meditatieve werking.
– Laat je meer contact maken met je lijf.
– Brengt flow, verbindingen maatwerk samen.
Ik masseer hier hoofdzakelijk met mijn onderarmen. Is wat te vergelijken met Lomi Lomi, màar is tóch ook echt anders! Wat mensen zeggen “Ik wist niet meer hoeveel handen/armen je op een gegeven moment had” of “Ik belandde echt in een soort trance doordat je door die vloeiende en volle bewegingen niet meer door hebt waar je handen/armen nou zijn en het niet meer te volgen is”.

“Dansage, Muziekbeleving in diepere lagen”

“Een minivakantie voor lichaam en geest! Dansage tells a story through movement”

Dansage® Intens

Dansage® verbindt massage, muziek en beweging in een bijzondere en dynamische massagestijl. Brengt diepe ontspanning en klachtgericht lichaamswerk samen. Deze Dansage is gericht op specifieke klachtgebieden en er wordt gebruik gemaakt van intensievere onderarm- en elleboogtechnieken. De Dansage heeft een diepe werking. Kortom ik focus meer op klachtgericht werken.

Klachtgerichte Massage

Een intensievere massage met verschillende technieken zoals diepere fricties & knedingen waarbij extra aandacht wordt gegeven aan jouw focus-en spanningsgebieden.  De doorbloeding-, conditie- en spanning van je spieren verbeteren en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. De massage start met een aantal bindweefsel grepen zodat ik de diepte in kan. Met 45 en 60 min is er vaak geen tijd voor het hele lichaam i.v.m de duidelijke focus gebieden. Wanneer je een intensieve klachtgerichte massage voor het hele lichaam wil ervaren, zou ik aanraden de 90 minuten te boeken.

Duo massage

Samen genieten op hetzelfde tijdstip in dezelfde ruimte? Dan is een duo massage wat voor jullie! De duo massage geef ik samen met mijn partner Muriël Reineman. Kom samen met je moeder, zus, partner, vriend, vriendin of met wie je het dan ook maar fijn vindt om samen te genieten. Er kan hierbij gekozen worden uit elke massage. Mochten jullie de 45 minuten duo massage willen boeken, dan is een full body massage niet mogelijk i.v.m. te weinig tijd voor elk lichaamsdeel.

4 handen massage

4 handen, dus 2 masseurs die elkaar ondersteunen in de massage en daardoor bieden we jou iets gezamenlijks aan en is het een vorm waarin we dingen doen die in een 2 handen massage nooit kunnen. 2 handen kan je meestal nog volgen, 4 handen niet meer dus wat er vaak gebeurd is dat er totale overgave kan plaatsvinden. Een 4 handen is daardoor onvergelijkbaar met een 2 handen massage en dus echt een groot cadeau om aan jezelf of een ander te geven. Deze massage geef ik samen met Muriël Reineman.

Bindweefsel massage gezicht

Bindweefselmassage is een massage met als doel de huidconditie te verbeteren. Na de eerste behandeling is direct resultaat zichtbaar: #de huid wordt strakker #fijnere poriën #betere huidstructuur #minder lijntjes en rimpels #strakkere contouren van het gezicht #positief effect ook bij acne De technieken die worden gebruikt bij een bindweefsel massage variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Door deze massagegrepen wordt de huid en het onderliggende bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert het onderliggend bindweefsel waardoor de zogenaamde bindweefsel verklevingen minder worden. Doordat ook de zenuwuiteinden omringt worden door bindweefsel krijgen ook deze een prikkel door de massage. Deze prikkel heeft niet alleen resultaat op de zenuw zelf maar werkt ook door op andere delen van het lichaam. Kan zowel los als in kuurverband.

Massage gezicht&hoofdhuid

Combinatie van een Indiase hoofdmassage en een klassieke gelaatsmassage. Ik kneed, masseer, klop en bedruk het gehele hoofd, de nek, schouders en armen en ik masseer het gezicht d.m.v. effleurages, drukpunten en rotaties. Het hoofd is het belangrijkste energiecentrum van ons lichaam en middels massage wordt stress verminderd, nachtrust bevorderd, de conditie van huid en haar verbeterd en het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd.

Korte gelaatsbehandeling

Keuze uit 2 korte gelaatsbehandelingen

1. Een korte gelaatsbehandeling die is gericht op het intensief reinigen van de huid d.m.v. een reiniging, peeling, dieptereiniging (verwijderen van onzuiverheden) en als afsluiting verzorging afgestemd op jouw huidtype.

2. Een korte gelaatsbehandeling die is gericht op ontspanning d.m.v. warme kruidencompressen, reiniging, peeling, masker met hand massage en als afsluiting verzorging afgestemd op jouw huidtype.

Uitgebreide gelaatsbehandeling

Tijdens deze uitgebreide gelaatsbehandeling beginnen we samen met een huidanalyse om te bepalen welke producten geschikt zijn voor jouw huid en jouw doel. De behandeling start met warme kruidencompressen gevolgd door een reiniging, peeling, een cupping massage en een goede dieptereiniging (verwijderen van onzuiverheden), epileren of verven van wenkbrauwen/wimpers en vervolgens een masker en verzorging afgestemd op jouw huidype.

Complete gelaatsbehandeling

Tijdens de complete gelaatsbehandeling beginnen we samen met een huidanalyse om te bepalen welke producten geschikt zijn voor jouw huid en jouw doel. De behandeling start met warme kruidencompressen gevolgd door een reiniging, peeling, cupping massage en een goede dieptereiniging (verwijderen van onzuiverheden), verven van wimpers/wenkbrauwen, epileren/harsen en daarna is het tijd voor volledige ontspanning d.m.v. een massage van het gezicht/hals/nekdecolleté en hoofdhuid, een masker met massage van de handen of voeten en verzorging afgestemd op jouw huidtype.

Epileren wenkbrauwen

Het epileren van de wenkbrauwen doe ik met een pincet en ik luister goed naar de wensen van jou. Achteraf verzorg ik de huid met aloë vera om de huid weer te laten kalmeren wanneer dat nodig is.

Verven wenkbrauwen/wimpers Het verven van de wenkbrauwen en/of wimpers kan net even dat beetje meer geven in een uitstraling. Het effect kan bijvoorbeeld zijn dat je wimpers en/of wenkbrauwen voller lijken of als je blonde wenkbrauw – en/of wimper haartjes hebt en het net iets donkerder doet dan doet dat echt iets bijzonders met je gezicht.